ajankohtaista

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) jatkaa tänä vuonna satojen juutalaisten perheiden avustamista heidän alijamuutossaan Israeliin. Vaikka lokakuun 7. päivän terrori-iskut hidastivat alijan vauhtia väliaikaisesti, on juutalaisten muuttoaalto sittemmin elpynyt ja vuonna 2024 odotetaan yli 30 000 uutta tulijaa maahan.

Israelin juutalaisviraston tuoreimpien lukujen mukaan yli 10 000 uutta maahanmuuttajaa saapui Israeliin tammi-huhtikuussa. Monet heistä saapuivat maahan maailmanlaajuisesti kasvaneen antisemitismin vuoksi, joka on saavuttanut tason, jollaista ei ole nähty sitten 1930-luvun.

Tänä vuonna ICEJ on avustanut yli 1 200 juutalaista Israeliin. Tähän sisältyy lähes 300 hengen alijalentojen sponsorointi juutalaisille Ranskasta, Etiopiasta, Etelä-Afrikasta ja useista venäjänkielisistä maista, jotka ovat tällä hetkellä suurimmat lähtömaat. ICEJ tukee muuttajia myös lentoa edeltävässä vaiheessa, mukaan lukien alijaleirit, seminaarit ja konsulivierailut sekä maan sisäiset kuljetukset lentokentille.

Antisemitismin hälyttävän nousun edessä Juutalaisvirasto on pyytänyt ICEJ:tä auttamaan sekä Venäjältä että Ukrainasta tulevia juutalaisia perheitä, jotka ovat nyt sotapakolaisina muualla Euroopassa.

Liity mukaan, kun jatkamme juutalaisten perheiden tuomista kotiin Israeliin kaikkialta maailmasta. Tukemalla ICEJ:n exodus- ja alijatyötä tänä kriittisenä aikana vastaat Raamatun pakanakansojen kutsuun osallistua suureen profeetalliseen Israelin kokoamiseen (Jesaja 49:22–23).

Howard Flower
ICEJ:n alijatyön johtaja

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”

27/05/2024

Toivon ääniä ICEJ Suomen osaston 40-vuotisjuhlakonsertti

Toivon ääniä 40 vuotta