ajankohtaista

Juutalaistoimiston Mor: ”Kiitos Jumalalle kristittyjen ystäviemme kumppanuudesta”

Israelin juutalaistoimiston Danielle Mor vieraili maanantaina Varsovan alijasuojassa, joka tarjoaa turvapaikan sadoille sotaa paenneille Ukrainan juutalaisille.

”Huolehdimme tällä hetkellä kaiken kaikkiaan 6 000 juutalaispakolaisesta, jotka ovat hätämajoituksessa alijasuojissamme Puolassa ja muissa Ukrainan naapurimaissa. Tämän viikon loppuun mennessä yli 2 000 heistä tekee alijan Israeliin.”

Juutalaisten muuttoliike on kiihtynyt merkittävästi sen jälkeen kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan helmikuussa. Viime vuonna 3 000 juutalaista muutti Israeliin koko vuoden aikana, mutta nyt alle kahden viikon aikana muuttajia on jo yli 2000.

Ukrainassa arvioidaan olevan kaikkiaan lähes 200 000 juutalaista, joilla on oikeus alijaan Israelin paluumuuttolain mukaisesti.  Israelilaisviranomaisten mukaan 100 000 Ukrainan juutalaisten odotetaan saapuvan maahan lähikuukausina.

Yksi Varsovan alijasuojaan saapuneista juutalaispakolaisista on 95-vuotias holokaustiselviytyjä (kuvassa oikealla), jonka pakomatka Ukrainasta Puolaan kesti yhdeksän päivää. Nyt hän on kuitenkin turvassa ja odottaa lentoaan Israeliin.

”Kiitos Jumalalle kristittyjen ystäviemme – kuten ICEJ:n – kumppanuudesta, joka mahdollistaa tämän pyhän tehtävämme toteuttamisen”, Mor sanoo.

”Teidän avullanne voimme pelastaa ja tuoda kotiin myös muita ihmisiä. Kiitos ICEJ!”

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) toimii tiiviissä yhteistyössä Israelin juutalaistoimiston kanssa Ukrainan juutalaisten auttamiseksi sodan jaloista turvaan Israeliin.  


*** 

Video: Israelin juutalaistoimiston Danielle Moren videotervehdys Varsovasta (14.3.2022)

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”

27/05/2024

Toivon ääniä ICEJ Suomen osaston 40-vuotisjuhlakonsertti

Toivon ääniä 40 vuotta