ajankohtaista

Kansakunnat esittäytyivät Jerusalemin Pais Arenalla

Olemme nousseet Jerusalemiin!

Jerusalemin Pais Arenalle kokoontui tiistai-iltana yli 2 000 kristittyä niin sanottuun Kansojen esittelyyn, joka on yksi lehtimajanjuhlan vuotuisista kohokohdista. Tänä erityisenä iltana jokainen maa esittäytyy Siionin Jumalan edessä kantaen maansa lippua. Tämä on voimallinen osoitus Jumalan Hengestä, joka liikkuu kansojen keskellä ja herättelee heitä rakastamaan Herraa ja Hänen kansaansa, Israelia.

Juhlaan osallistui tänä vuonna 85 maata. Lava oli täynnä värikkäitä lippuja, jotka edustivat niin paikan päälle saapuneita että netin kautta osallistuvia maita. Suomen lippua kantoi ICEJ:n Suomen osaston hallituksen puheenjohtaja John Remes.

Illan pääpuheen piti ICEJ:n presidentti tri Jürgen Bühler. Puheessaan hän keskittyi siihen, miten Jumalalla on meille jokaiselle oma Lupausten maamme. Jotta voimme ottaa maan haltuun, joudumme kuitenkin kohtaamaan hengellistä taistelua, monia haasteita ja linnakkeita. “Herra kutsuu sinua tänään laajentamaan rajojasi ja etsimään uusia maa-alueita. On aika tuoda kansakuntasi takaisin Jumalan suunnitelmiin”, Bühler rohkaisi kuulijoita.

Israelin parlamentin jäsen Sharren Haskel kiitti tervehdyksessään Jerusalemiin saapuneita vieraita. “Profeetta Sakarja puhui tulevasta ajasta, jolloin kaikki kansat saapuvat Jerusalemiin juhlimaan sukkot-juhlaa. Katsokaa nyt ympärillenne! Me olemme elävä todiste Raamatun paikkansapitävyydestä ja Jumalan Sanan totuudesta”, sanoi Haskel.

Puheessaan Haskel myös osoitti tukensa Iranin naisten protesteille maassaan ja kannusti paikalla olevien kansakuntien edustajia tukemaan iranilaisia heidän pyrkimyksissään vapauteen. Hän myös toivoi voivansa toivottaa iranilaiset naiset tervetulleeksi ensi vuoden lehtimajanjuhlille Jerusalemiin!   

Koskettavan illan kruunasi kaunis ylistys ja palvonta, kun saksalainen sinfoniaorkesteri ja Siegfried Fietz, israelilainen Elihana Elia ja monet muut muusikot esiintyivät. Suomalaisväriä iltaan toivat Saila ja Lasse Heikkilä pohjoisen tunnelmaa välittävillä, koskettavilla lauluillaan. Suomalaisduo esiintyi myös maanantain iltatilaisuudessa Kapernaumissa.

Vielä ehdit liittyä mukaan ostamalla lehtimajanjuhlan nettipassin osoitteesta: feast.icej.org/koti
Nettipassin avulla pääset katsomaan lehtimajanjuhlan tilaisuudet joko suorana tämän viikon aikana tai videoarkistosta jälkikäteen. Tervetuloa mukaan!

Katso videokooste Kansojen esittely -illasta Pais Arenalla (11.10.2022):

Saila ja Lasse Heikkilä esiintyivät tämän vuoden lehtimajanjuhlilla.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”