ajankohtaista

Kansojen yhteyttä lehtimajanjuhlilla

”Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa.” (Jes. 19:23)

Yksi lehtimajanjuhlan erityispiirteistä on ainutlaatuinen kansojen yhteys niin opetuksessa ja rukouksessa kuin ylistyksessäkin.

Lehtimajanjuhlan neljäntenä päivänä, 12. lokakuuta, tätä erityistä yhteyttä koettiin Jesaja 19 -valtatie -teemalla pidetyssä iltajuhlassa, johon osallistui erityisesti Lähi-idän maista tulleita kristittyjä. Juhlassa oli mukana muun muassa egyptiläinen ryhmä sekä iranilaisia, juutalaisia ja arabitaustaisia ylistysmuusikoita.

Yksi koskettavimmista hetkistä oli kanadanjuutalaisen Adam Gabelin ja kanadaniranilaisten uskonveljien yhteinen, heprean ja farsinkielinen tulkinta psalmista 122. Tämä psalmi on yksi Daavidin matkalauluista, jossa toivotetaan rauhaa Jerusalemille, mutta keskiviikkona se oli myös koskettava ”rakkauslaulu” iranilaisilta kristityille juutalaisille.

Illan aikana kuultiin yhdysvaltalaisen pastori Lou Englen vahvaa opetusta sekä Jerusalemin varapormestari Fleur Hassan-Nahoumin tervehdys, jossa hän toivotti kristityt lämpimästi tervetulleeksi takaisin Jerusalemiin. ”Te olette portinvartijoita Jerusalemin ja maailman välillä”, hän sanoi, ”tarjoamalla suojapaikan juutalaisille, jotka ovat toisinaan järkyttävän vihan kohteena eri puolilla maailmaa.”

Ilta huipentui Nehemia-palkintoon, jonka ICEJ myönsi tänä vuonna Etelä-Afrikan korkeimman oikeuden entiselle tuomarille Mogoeng Mogoengille, joka tunnetaan rohkeana ja vaikutusvaltaisena Israelin puolestapuhujana ja kristittynä tukijana niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin.  

Katso videokooste lehtimajanjuhlien neljännestä päivästä (12.10.2022):

Iranilaistaustainen kristitty oli yksi Jesaja 19 -tilaisuuden osanottajista.
Lähi-idän kristityt ja juutalaiset muusikot ylistävät yhdessä.
Jerusalemin varapormestari Fleur Hassan-Nahoum toivotti kristityt tervetulleeksi takaisin Jerusalemiin.
ICEJ:n Nehemia-palkinto luovutettiin tänä vuonna Etelä-Afrikan korkeimman oikeuden entiselle tuomarille Mogoeng Mogoengille.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”

27/05/2024

Toivon ääniä ICEJ Suomen osaston 40-vuotisjuhlakonsertti

Toivon ääniä 40 vuotta