ajankohtaista

Kazakstanista saapui 102 juutalaista paluumuuttajaa ICEJ:n sponsoroimana

Israeliin saapui viime viikon sunnuntaina 102 juutalaista paluumuuttajaa Kazakstanista erityisellä evakuointilennolla, joka oli Juutalaistoimiston järjestämä ja Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön sponsoroima.

Heidän alijansa järjestäminen oli erityisen haastavaa koronaviruksesta aiheutuvien terveysmääräysten ja matkustusrajoitusten vuoksi. Juutalaistoimiston edustaja kertoi, että viisumeiden ja lentolupien saaminen uusille muuttajille Alma Atan kaupungista oli pieni ihme. Monet juutalaisista olivat suunnitelleet tekevänsä alijan jo monta kuukautta sitten, mutta lähtö viivästyi maailmanlaajuisten sulkujen ja rajoitusten vuoksi.

”Olemme innoissamme, että saimme jälleen auttaa suuren ryhmän juutalaisia kotiin Israeliin”, sanoi ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler. ”Alijatyö ei ole pysähtynyt koronapandemian vuoksi ja meille on suuri kunnia olla auttamassa niin monia juutalaisia perheitä palaamaan Israeliin tänä erityisen vaikeana aikana. Toivomme kaikille alijan tehneille menestystä, kun he etsivät omaa paikkaansa juutalaisten kotimaassa.”

Jo yli 20 000 juutalaista on tehnyt tänä vuonna alijan Israeliin. Kristillinen suurlähetystön sponsoroimana on saapunut yli 880 juutalaista, mukaan lukien reilut 500 Etiopiasta. 

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä