ajankohtaista

Kosovo avaa suurlähetystön Jerusalemissa

Eilen tehtiin jälleen merkittävää historiaa, kun Israel ja Kosovo solmivat viralliset diplomaattisuhteet Zoomin kautta pidetyssä seremoniassa. Israelista tuli 117. maa, joka tunnustaa Kosovon itsenäisyyden.

Seremoniassa, joka Israelin ulkoministeriön mukaan oli ensimmäinen laatuaan maailmassa, nähtiin ulkoministeri Gabi Ashkenazin allekirjoittamat sopimukset, jotka skannattiin ja lähetettiin Kosovon kollegalle Meliza Haradinaj-Stubllalle Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan.

Ashkenazin mukaan Haradinaj-Stublla esitti myös virallisen pyynnön avata suurlähetystö Jerusalemiin ja pyyntö hyväksyttiin. Kosovo olisi näin ollen ensimmäinen muslimimaa, jolla on suurlähetystö Jerusalemissa.

Kosovon ulkoministerin järjestämään seremoniaan osallistuivat näytön ulkopuolella myös Kosovon juutalaisyhteisön edustajat ja he ylistivät tätä ”historialliseksi saavutukseksi, joka tuo iloa Kosovon kansalaisille ja juutalaisille.”

Molemmat ministerit kiittivät Yhdysvaltoja näiden sopimusten eteenpäin viemisestä. Nämä uudet suhteet olivat osa Serbian ja Kosovon taloussopimusta, jonka Yhdysvaltain entinen kansallinen tiedustelupäällikkö Richard Grenell neuvotteli.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/09/2023

Rosh Hashana -lahjat ilahduttivat holokaustista selviytyneitä

15/09/2023

Hyvää uutta vuotta 5784!

11/09/2023

Juutalaisnuoret Ben-Gurionin kentällä Tel Avivissa

Iloisia uutisia Ukrainan alijasta