ajankohtaista

Lehtimajanjuhla alkoi iloisissa tunnelmissa Genesaretinjärvellä

Ensimmäistä kertaa 43 vuoteen ICEJ:n lehtimajanjuhla avattiin Genesaretinjärven rannalla, kun yli 1 700 kristittyä 70 eri maasta kokoontui yhteen sunnuntai-iltana 9. lokakuuta. Kapernaumin kansallispuiston kauniit puitteet tarjosivat upean näyttämön avajaisillalle, kun lehtimajanjuhlaa päästiin vihdoin juhlimaan fyysisesti Israelissa kolmen vuoden koronapandemiasta johtuvan tauon jälkeen.

Tiberiaksesta kotoisin oleva israelilainen pastori Daniel Yahav piti avajaispuheenvuoron, jossa hän toivotti kansainväliset vieraat tervetulleeksi maan paikallisten uskovien puolesta. Kapernaum on erityinen paikka, koska Jeesus teki siellä monia ihmeitä, paransi sairaita ja saarnasi. ”Tänä päivänä voimme todistaa tässä samassa paikassa Jumalan uskollisuutta ja Israelin valtion ihmettä, kun 2 700 vuoden maanpakolaisuuden jälkeen moderni Israel on rakennettu uudelleen.”

Illan pääpuhujana oli brasilialainen apostoli Renê Terra Nova, joka keskittyi voimallisessa puheessaan tämän vuoden juhlan teeman – Lupausten maa – merkitykseen. Hän kannusti kuulijoita ottamaan emunan, juutalaisen ajatuksen totuudesta ja uskosta, osaksi omaa hengellistä identiteettiä, ja sitä kautta tekemään muutoksen omassa elämässään ja olemaan siunauksena omassa kansakunnassaan. Muita puhujia olivat muun muassa Jürgen Bühler (ICEJ), Malcolm Hedding (ICEJ), Dag Juliussen (ICEJ Norja) sekä israelilainen nuorisopastori Sasson Pochtar.

Avajaisillassa saatiin nauttia myös upeasta, kansainvälisestä ylistyksestä, jota kuultiin israelilaisilta, eteläafrikkalaisilta, suomalaisilta ja norjalaisilta ylistäjiltä. Meille suomalaisille erityinen ilon aihe oli suomalaisen viulisti Sergei Popovin upea tulkinta Israelin kansallislaulusta Hatikvasta heti tilaisuuden alussa. Ylistyksen ääni kaikui täysikuun loisteessa Genesaretinjärven yllä, ja filippiiniläisen Raise the Banner -tanssiryhmän vauhdikas esitys nostatti juhlaväen lehtimajanjuhlan iloon.  

Lehtimajanjuhlan teema on tänä vuonna Lupausten maa, ja odotettavissa on mahtavat kahdeksan ilon päivää, kun juhlimme eri paikoissa Israelissa sekä paikan päälle saapuneiden juhlavieraiden että nettiosallistujien kanssa.

Vielä ehdit liittyä mukaan ostamalla lehtimajanjuhlan nettipassin osoitteesta: feast.icej.org/koti
Nettipassin avulla pääset katsomaan lehtimajanjuhlan tilaisuudet joko suorana tämän viikon aikana tai videoarkistosta jälkikäteen. Tervetuloa mukaan!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”