ajankohtaista

Lehtimajanjuhla huipentui rauhan rukouksiin Gazan rajalla

Lehtimajanjuhlan viimeisenä päivänä, 16. lokakuuta, kokoonnuttiin Gazan rajan lähelle Sha’ar HaNegeviin solidaarisuustapahtumaan, jossa reilut 700 kristittyä yli 50 maasta osoittivat tukensa raketti- ja terroriuhan alla eläville israelilaisille.

Lisäksi ohjelmassa oli erityinen puunistutusseremonia yhdessä Juutalaisen kansallisrahaston (Keren Kajemet LeIsrael, KKL) kanssa. ICEJ:n lahjoittamat puut tulevat kaunistamaan läntistä Negevin aluetta, jossa Gazasta ammutut tulileijat ja -pallot ovat aiheuttaneet laajoja maastopaloja.  

“Tämä on mahtava ja hieno paikka asua 95 prosenttia ajasta,” alueellisen valtuuston pormestari Ofir Libshtein sanoi. “Mutta sitten on se viisi prosenttia, jolloin täällä ei ole helppoa. Monet ihmiset kärsivät eri asteisista jälkitraumaattisista stressitiloista. Kiitos ICEJ:lle, että olette tarjonneet meille pommisuojia, palontorjuntalaitteita ja kaikkea muuta, mikä tekee elämästämme turvallisemman.”

“Sha’ar HaNegevin alue on esimerkki koko maailmalle siitä, kuinka käsitellä kriisejä,” ICEJ:n presidentti tri. Jürgen Bühler sanoi. “Viime vuosikymmenen aikana alueen väestö on kasvanut kaksinkertaiseksi, kaikista uhista huolimatta. Se kertoo paikallisen väestön poikkeuksellisesta sitkeydestä ja kriisinhallinnasta. Halusimme tuoda kristityt pyhiinvaeltajamme juuri tänne osoittamaan tukensa näille haavoittuville kylille ja kaupungille, mutta myös rohkaistumaan, että hekin voivat voittaa kriisit omissa maissaan.”

Muita puhujia tilaisuudessa olivat entinen Knessetin jäsen ja Gazan rajalla sijaitsevan kibbutsin asukas Shai Hermesh, ICEJ:n sosiaalisen avustustyön ja alijaoperaatioiden johtaja Nicole Yoder, Operaatio Suojakilven johtaja, päärabbi Shmuel Bowman, sekä Ronnie Vinnikov ja Elisha Mizrahi KKL:stä.

Vaikuttavin hetki koettiin, kun solidaarisuustapahtuman päätteeksi laskettiin ilmaan tuhat sinistä ja valkoista ilmapalloa kuvastamaan rauhan rukouksia Gazan alueen ja sen asukkaiden ylle.

”Haluamme rukoilla tämän alueen puolesta. Toimme tuhat ilmapalloa, jotka eivät ole tulipalloja, vaan palloja, jotka kuvastavat ihmisten rukouksia eri puolilla maailmaa ja sitä, että seisomme rinnallanne”, Bühler kertoi.  

Tämä oli hieno tapa päättää vuoden 2022 lehtimajanjuhla Lupausten maassa. Juhlille saapuneet saivat kohdata Herraa tänä erityisenä juhla-aikana sekä kokea ikimuistoisen hetken paikallisten israelilaisten kanssa.

Myös israelilaiset tietävät, että heillä on kristittyjä ystäviä ympäri maailmaa, jotka rakastavat heitä ja ovat valmiita seisomaan heidän rinnallaan. Viime vuosina ICEJ on osoittanut konkreettista tukea lahjoittamalla 140 pommisuojaa ja palontorjuntalaitteita Israelin rajayhteisöjen turvaamiseksi sekä tukemalla KKL:n puunistutushankkeita Negevin alueella.

Kiitos tuestasi ja rukouksistasi. Nähdään ensi vuonna Jerusalemissa!  

Vielä ehdit mukaan lehtimajanjuhlan 2022 tunnelmaan ostamalla nettipassin, jolla voit katsella lehtimajanjuhlan videotallenteita ja seminaareja heinäkuun 2023 loppuun asti: feast.icej.org/koti

Katso videokooste lehtimajanjuhlien kahdeksannesta päivästä (16.10.2022):

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä