ajankohtaista

Luovuus ei tunne rajoja

Kuulovammaisten lasten koulussa Jerusalemissa järjestettiin elokuussa ICEJ:n sponsoroima valokuvaustyöpaja, jossa koulun juutalaiset ja arabitaustaiset opiskelijat pääsivät harjoittamaan luovuuttaan valokuvaamalla visuaalista ympäristöään.

Työpajassa opiskeltiin paitsi valokuvausta ja kameran käyttöä, mutta myös tiimityötaitoja, viestintää ja markkinointia. Opiskelijat työskentelivät pareittain ja hajaantuivat Jerusalemin kaduille ja koulun naapurustoon havainnoimaan kameralla ympäristöään jostakin itse valitusta aiheesta.

Lopuksi opiskelijoiden kuvista koottiin valokuvanäyttely koululla. Opiskelijat myös myivät valokuvateoksiaan markkinoilla, jonne kutsuttiin alueen naapuruston asukkaat. Osa opiskelijoista pääsi harjoittamaan uusia taitojaan Jerusalemin ulkoilmatapahtumassa, jossa he kuvasivat tapahtuman vieraita ja valmistivat kuvista maksusta vastaan magneetteja.    

”On erityistä, että voimme avustaa näitä kuulovammaisia opiskelijoita ja auttaa heitä saamaan uusia luovia ja teknisiä taitoja, jotka voivat edistää heidän työllistymistään tulevaisuudessa”, kertoi ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder.

Tämän ja vastaavien avustustyön hankkeiden avulla ICEJ haluaa tukea Israelin haavoittuvassa asemassa olevia väestöryhmiä antamalla heille toivoa valoisampaan tulevaisuuteen. Juutalaisten ja arabien yhteishankkeilla edistetään samalla Israelin eri etnisten ja uskonnollisten ryhmien sovintoa ja yhteiseloa.     

Anna tulevaisuus ja toivo Israelin seuraavalle sukupolvelle tukemalla ICEJ:n työtä lasten ja nuorten parissa.     

Salma and Ahmed's project: Kitchen rolling pin
Kuva 1. Salma & Ahmed: ”Keittiössä”
Kuva 2. Nati & Liav: ”Veden heijastumia”
Kuva 3. Jiska & Noam: ”Varjoni ja minä”

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

20/06/2024

Israelissa odotetaan kesällä suurta alija-aaltoa

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”