ajankohtaista

Maailman ensimmäinen onnistunut keinotekoinen sarveiskalvosiirrännäinen palautti näön Israelissa

Maailman ensimmäinen onnistunut keinotekoinen sarveiskalvosiirrännäinen suoritettiin Israelissa 11. tammikuuta Beilinsonin sairaalassa, joka tunnetaan myös nimellä Rabin Medical Center.

Toimenpidettä johti israelilainen startup-yritys CorNeat Vision, joka sai hyväksynnän kliinisille kokeiluille viime vuoden heinäkuussa.

Ensimmäinen implantin avulla näkönsä takaisin saanut potilas oli 78-vuotias henkilö, joka oli menettänyt näkönsä kymmenen vuotta sitten epämuodostuneen sarveiskalvon takia.

Keinotekoinen implantti, Dubbed Kpro voi korvata epämuodostuneen tai läpikuultamattoman sarveiskalvon. Se on valmistettu hajoamattomasta synteettisestä nanokudoksesta, joka asennetaan sidekalvon alle. Se on ohut kalvo, joka peittää silmäluomen pinnan ja silmämunan valkoisen osan, silmävalkuaisen.

Tri Gilad Litvin on CorNeat Visionin johtava lääkäri ja siirrännäisen keksijä. Hänen mukaansa toimenpide oli melko yksinkertainen ja kesti alle tunnin. ”Kirurginen toimenpide oli yksinkertainen ja tulokset ylittivät kaikki meidän odotuksemme”, sanoi professori Irit Bahar, Beilinsonin sairaalan silmätautiopin johtaja.

”Vuosia kestäneen kovan työn jälkeen sen näkeminen, että kollega asettaa implantin niin helposti ja saan todistaa henkilön saavan näkönsä takaisin seuraavana päivänä, oli jännittävää ja hyvin koskettavaa”, sanoi tri Litvin. ”Huoneessa vuodatettiin monia kyyneliä.”

Bahar toivoo, että toimenpiteen ansiosta miljoonat ihmiset ympäri maailmaa voisivat saada näkönsä takaisin.

Lähde: www.businessinsider.com, 22.1.2021

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä