ajankohtaista

Maailmanlaajuinen Ester-paasto Israelin puolesta

Rakkaat ja uskolliset rukousystävämme,

Sunnuntaista 15. lokakuuta alkaen ICEJ kutsuu rukoilijoita kolmen päivän mittaiseen Ester-paastoon ja rukoukseen pysäyttääkseen tämän kansanmurhan hengen, joka on Hamasin terrorismin eri muodoissa hyökännyt Israelia vastaan.

Seurakunta on astunut ajanjaksoon, jossa ei enää riitä se, että sanomme rakastavamme Israelia ja seisovamme sen rinnalla. Tarvitaan todellista toimintaa.

Israel on sodassa. Sunnuntaina 7. lokakuuta Israel koki hirvittävimmän päivänsä juutalaisessa historiassa sitten holokaustin. Simchat Tooran -juhlapäivänä Israel menetti yli tuhat viatonta siviiliä julmassa pogromissa, jonka raskaasti aseistetut Hamas-terroristit suorittivat. Naisia, lapsia ja vanhuksia murhattiin kylmäverisesti, ja heidän ruumiinsa silvottiin. Kokonaisia perheitä poltettiin elävältä heidän kodeissaan. Tuhansia loukkaantui, ja ainakin 150 otettiin panttivangiksi Gazaan. Siitä lähtien yli 6 000 rakettia ja ohjusta on ammuttu Israeliin, terrorisoiden Israelin sydänmaata.

Tämä hyökkäys juontaa epäilemättä juurensa demoniseen todellisuuteen, joka ilmaisee Amalekin henkeä (katso 2. Moos. 17:8-; 5. Moos. 25:17; 1. Sam. 30:3; Est. 3:1, 8).

Amalekin henki tulee esille Raamatussa erityisesti kahdella tavalla: 2. Moos. 17:8, kun israelilaiset lähestyivät Siinain vuorta, ja Esterin kirjassa, kun agagilainen Haaman (Est. 3:1; 1. Sam. 15:8) suunnitteli tuhoavansa juutalaisen kansan. Nämä taistelut voitettiin heltymättömällä rukouksella (2. Moos. 17:9–11) ja kolmen päivän paastolla (Est. 4:16).

Tämä on aika, jolloin seurakunnan on aika nousta hengelliseltä tarkkailupaikalta ja yhtyä tähän taisteluun, kuten Mooses teki silloin, kun hän rukoili Joosuan taistellessa amalekilaisia vastaan. Nyt on aika liittyä Ester-paastoon ja lähestyä Jumalan valtaistuinta Hänen rakkaan kansansa puolesta.

Veljet ja siskot, maailmanlaajuisen seurakunnan on välttämätöntä seistä Israelin ja Israelin kansan rinnalla. Rakkauden tekomme ja tukemme eivät enää yksistään riitä. On aika tarttua toimeen myös hengellisessä todellisuudessa.

Israelilaiset asiantuntijat epäilevät, että tämä sota Hamasia vastaan tulee kestämään vähintään 2–3 viikkoa. Kutsumme rukoilijoita liittymään kanssamme tähän paastoon ja rukoukseen, kunnes tämä sota Hamasia vastaan on voitettu.

Voit liittyä mukaan kolmella tavalla:

  1. Liity maailmanlaajuiseen Ester-paastoon Israelin puolesta. Sitouduthan seuraavan 2–3 viikon aikana paastoamaan ja rukoilemaan ainakin yhden kolmen päivän pituisen ajan Israelin puolesta. Nämä ”Ester-iskut” alkavat 15. lokakuuta klo 16.00. Näissä rukous- ja paastohetkissä me autamme Israelia voittamaan. Voit pitää jopa useamman kolmen päivän mittaisen paasto- ja rukouspätkän näiden tulevien viikkojen aikana.
  2. Liity mukaan päivittäisiin rukoushetkiimme klo 16. Rukoilemme yhdessä maailmanlaajuisena rukousarmeijana, ja pääset kuulemaan viimeisimmät uutiset vallitsevasta tilanteesta. Voit liittyä mukaamme osoitteessa: https://shalom.icej.org/e/763263/ICEJGlobalPrayer/2sdtg5f/1442025942/h/QEV9SYpLolQ_ffF931aDUhEuAPQq0QKW_lwehv2c5E0 Huomioithan, että rukoushetket järjestetään englanniksi, mutta voit silti liittyä mukaan yhteiseen rukoukseen. Voit lisäksi järjestää erityisiä rukouskokouksia omassa seurakunnassasi, kodissasi jne.
  3. Liity mukaan Rosh Chodesh -rukousvartioon tämän sodan aikana. Voit liittyä joko olemassa olevaan rukousvartioon tai järjestää oman vartion, jossa on mukana vähintään 10 henkilöä ja ilmoittaa siitä meille sähköpostiosoitteeseen prayer@icej.org. Huomioithan, että viesti kirjoitetaan englanniksi päätoimistolle.

Rukousaiheet:

  1. Rukoilemme, että sodan lopputulemana Hamasin uhka Israelista ja koko Lähi-idästä poistuu, jotteivat he enää koskaan voi vahingoittaa Israelia tai sortaa omaa arabikansaansa. Rukoilemme päättäväisyyttä ja ratkaisukykyä Israelin johtajille, jotta tämä taistelu saadaan päätökseen (Ps. 18:34-)
  2. Rukoilemme varjelusta kaikille Israelin sotilaille, jotka palvelevat maataan. Ympäröiköön Jumalan antama varjeluksen kilpi heitä (Psalmi 91).
  3. Rukoilemme yhtenäisyyttä Israelin kansan ylle, että tämä sota toimisi katalyyttinä uudenlaiselle veljeyden hengelle ympäri maata (Luuk. 11:17).
  4. Rukoilemme varjelusta kaikille alueen asukkaille, jotka rakastavat rauhaa ja haluavat elää sovussa ja ystävyydessä Israelin ja juutalaisen kansan kanssa. Rukoilemme, että Jumala lähettäisi vapautuksen ja katumuksen hengen gazalaisten ylle.
  5. Rukoilemme, että monet Rahabin kaltaiset ihmiset nousisivat esiin ja liittyisivät mukaan tähän yhteiseen pyrkimykseen saavuttaa jälleen rauha ja järjestys tällä alueella aivan, kuten Rahab teki piilottaessaan ja auttaessaan israelilaisia.
  6. Rukoilemme Israelin arabiseurakuntien puolesta. Rukoilemme myös eri alueiden ja koko Lähi-idän puolesta, että heillä olisi rohkeutta ja moraalinen selkeys etäännyttää itsensä Hamasin pahuudesta. Rukoilemme, että Pyhä Henki poistaisi korvausteologian verhon niiden ihmisten sydämestä, jotka uskovat siihen.
  7. Rukoilemme, että tämä sota toimii katalysaattorina Israelin hengelliselle uudistumiselle. Rukoilemme, että Jumalan ihmeet tulisivat ilmi voimakkailla tavoilla. Olkoon tämä se aika, jolloin armon ja rukouksen henki vuodatetaan Israelin ylle, kuten on ennalta ilmoitettu Sakarja 12:10–13. Aivan, kuten Aabraham saapui Lupauksen maahan 75-vuotissyntymäpäivänään saavuttaakseen oman taivaallisen kohtalonsa, rukoilemme, että tänä Israelin valtion 75-vuotisjuhlavuonna sen kansa astuisi omaan lunastuskohtaloonsa Jumalassa.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”