ajankohtaista

Muuttoaalto Israeliin kiihtyy

Ukrainan juutalainen Donia saapuu Israeliin.

Muuttoaalto Israeliin kiihtyy – ICEJ:n tuki alijatyölle on nyt entistä tärkeämpää.

Reilussa puolessa vuodessa Israeliin on saapunut enemmän juutalaisia paluumuuttajia kuin koko viime vuoden aikana. Suurin syy muuttoaaltoon on Ukrainan sota. Tammi- ja toukokuun välillä Israeliin muutti 10 974 Ukrainan juutalaista ja 12 592 Venäjän juutalaista. Lisäksi tulijoita on ollut sisällissodan runtelemasta Etiopiasta.

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) on keskeinen alijatyön kumppani Israelille ja Israelin juutalaistoimistolle. Tämä on korostunut erityisesti Ukrainan ja Etiopian kiireellisten alijaoperaatioiden kohdalla. Tänä vuonna ICEJ on sponsoroinut 949 Ukrainan juutalaisen muuton Israeliin ja lisää on odotettavissa.

Yksi uusista maahanmuuttajista on 88-vuotias Donia Schwartzman, joka saapui Israeliin 21. kesäkuuta yhdessä 119 muun ukrainalaisen kanssa. Hän muistaa lapsuudestaan natsien julmuudet toisen maailmansodan aikana. Donia oli vain 7-vuotias nähdessään natsien murhaavan hänen äitinsä ja pikkusiskonsa. Kuin ihmeen kaupalla Donia itse kuitenkin selviytyi ja pääsi rakentamaan elämänsä uudelleen tuntemattomien ystävällisten ihmisten avulla.

Tänä päivänä Donia on ylpeä äiti ja isoäiti. Hän ei olisi kuitenkaan ikinä uskonut, että joutuisi kokemaan vielä toisen sodan ja pakomatkan kotoaan Ukrainasta. Juutalaistoimiston ja ICEJ:n avustuksella Donia evakuoitiin Ukrainasta, ja nyt hän on onnellisesti Israelissa. ”Kunpa ei olisi enää sotia, vaan ainoastaan rauhaa”, Donia huokaa miettiessään tulevaisuuttaan.

ICEJ:n tuki alijatyölle on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Voit tukea exodus- ja alijatyötä viitenumerolla 9800 03004. Kiitos lahjastasi!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?