ajankohtaista

Puoli vuotta Hamasin hyökkäyksestä – rukoustaistelu jatkuu

Viime sunnuntaina tuli kuluneeksi puoli vuotta Hamasin terroristien brutaalista hyökkäyksestä Etelä-Israeliin 7. lokakuuta. Verisissä iskuissa terroristit murhasivat raa’asti noin 1 200 israelilaista ja ottivat 253 henkeä panttivangiksi Gazaan.

Hamas pitää edelleen vankinaan 133 ihmistä, joista osa on jo menehtynyt vankeudessa. Piinan pitkittyessä tilanne käy entistä lohduttomammaksi niin panttivangeille kuin heidän omaisilleen. Lisäksi tuhannet Etelä- ja Pohjois-Israelin rajayhteisöjen asukkaat ovat edelleen evakossa, eivätkä ole pystyneet palaamaan koteihinsa. Iranin uhkan kasvaessa on myös pohjoisrajan turvallisuustilanne kiristynyt entisestään.

Israel, Egypti, Yhdysvallat ja Qatar ovat käyneet tulitaukoneuvotteluja jo kuukausia, mutta toistaiseksi ilman konkreettista tulosta. Tällä viikolla neuvottelijat tapasivat jälleen Egyptin Kairossa, jossa aikaansaatiin uusi ehdotus tulitauosta ja vankien vaihdosta. Mutta jo alkuviikosta Hamasin edustaja ilmoitti, ettei kyseinen Israelin tulitaukoehdotus täytä terroristijärjestön vaatimuksia.

Neuvottelut jatkuvat, samoin israelilaisten panttivankien piina ja monien siviilien kärsimys molemmin puolin. Jatketaan siis rukousta rauhan ja vakauden saavuttamiseksi koko alueelle sekä pikaista kotiinpaluuta israelilaisille panttivangeille.       

Liity ICEJ:n yhteiseen, englanninkieliseen rukoukseen Zoomissa joka päivä klo 16.00.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”