ajankohtaista

Raketti-iskut piinaavat Israelia

Viimeisen kuuden päivän aikana Islamilainen jihad on ampunut Gazasta Israeliin yli 1 460 rakettia. Raketteja on satanut Israelin eteläisiin kaupunkeihin, mutta myös Tel Avivin ja Jerusalemin lähelle. Väkivaltaisuudet ovat olleet kiivaimpia kuukausiin.

Konflikti on vaatinut Israelissa toistaiseksi kaksi kuolonuhria ja 77 loukkaantunutta. Samalla Israelin Rautakupoli-ohjuspuolustusjärjestelmä on todistanut tehokkuutensa torjumalla peräti 95 prosenttia raketeista.

Terrorin uhka koskettaa miljoonia israelilaisia siviilejä, jotka joutuvat suojautumaan toistuvilta iskuilta. Myös lapsia ja vanhuksia on evakuoitu Gazan lähellä sijaitsevista yhteisöistä turvallisempiin paikkoihin sisämaahan. Lisäksi joka viides raketti on pudonnut Gazan alueelle vahingoittaen alueen omia palestiinalaisia asukkaita.

Terrori alkoi eskaloitua maassa jo edellisellä viikolla, kun Islamilainen jihad ampui sata rakettia Israelin puolelle. Tämän jälkeen viime viikon tiistaina Israel teki ilmaiskun Gazaan eliminoimalla kolme Islamilaisen jihadin johtohahmoa. Kilpi ja nuoli -operaatiossaan Israel on onnistunut tuhoamaan lukuisia raketteja ja niiden laukaisualustoja.

Tällä hetkellä osapuolten välille on saavutettu tulitauko Egyptin välityksellä.

Israelilainen toimittaja Yoav Limor kuitenkin varoitti torstaina, että mikä tahansa hiljaisuus on todennäköisesti lyhytikäinen, koska myös Hamas on uhannut liittyä mukaan ampumalla omia rakettejaan painostaakseen Israelia perumaan tämän viikkoisen Jerusalem-päivän lippumarssin Vanhaankaupunkiin. ”Näissä toistuvissa rakettisodissa palestiinalaiset yrittävät aina tappaa niin monta israelilaista siviiliä kuin pystyvät”, Limor sanoi.

ICEJ haluaa tuoda konkreettista lohdutusta ja turvaa terroriuhan alla eläville israelilaisille lahjoittamalla pommisuojia. Tähän mennessä ICEJ on asentanut maahan 193 liikuteltavaa pommisuojaa. Näistä noin 150 on sijoitettu Gazan rajan lähelle, jonka asukkailla on hälytyssireenin soidessa vain 15 sekuntia aikaa hakeutua turvaan. Viimeisin ICEJ:n pommisuoja asennettiin Bat Hadarin nuorten keskukseen viime viikon keskiviikkona.  

Anna lahjaksi elämä lahjoittamalla ICEJ:n kriisiapurahastoon!

Valokuva: Gaza Rockets-Reuters

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”

27/05/2024

Toivon ääniä ICEJ Suomen osaston 40-vuotisjuhlakonsertti

Toivon ääniä 40 vuotta