ajankohtaista

Rosh Hashana -lahjat ilahduttivat holokaustista selviytyneitä

Viime viikonloppuna Israelissa vietettiin juutalaista uuttavuotta Rosh Hashanaa, joka aloitti samalla syksyn suurten juhlapyhien sarjan. ICEJ:llä oli tänä vuonna erityinen ilo tehdä yhteistyötä paikallisten arabikristittyjen kanssa ja siunata yhdessä holokaustista selviytyneitä.   

Israelilainen arabipastori Saleem Shalash ja hänen seurakuntansa Nasaretissa halusivat jälleen kerran osoittaa rakkautta ja huolenpitoa juutalaisille naapureilleen juhlapyhien aikana. Seurakuntalaiset olivat valmistaneet 110 juhlapakettia, jotka he jakoivat holokaustista selviytyneille ICEJ:n Haifa-kodissa ja Nof HaGalilissa.

Paketeissa oli hygieniatuotteita, pyyhe, hunajapurkkeja ja kakkuja. Tapaaminen vanhusten kanssa oli erittäin lämmin ja koskettava, kertoi ICEJ:n holokaustiprojektien johtaja Yudit Setz.

Arabikristityt vieraat olivat liikuttuneita kuunnellessaan holokaustiselviytyjien vaikeita muistoja sota-ajalta.

”Jokainen selviytymistarina oli osoitus heidän vahvuudestaan ja päättäväisyydestään ja kuvasi elävästi käsittämättömiä kamppailuja, joita he kohtasivat yhtenä historian synkimmistä ajanjaksoista. Heidän rohkeutensa rakentaa elämänsä uudelleen ja jatkaa eteenpäin valtavasta tragediasta huolimatta sai meidät hämmästymään”, pastori Shalash sanoi.

”Tämä vierailu muistuttaa meitä syvästä vastuusta varmistaa, että holokaustista selviytyneiden tarinat ja kokemukset eivät koskaan unohdu”, hän lisäsi. ”Kasvoin vihaten juutalaista kansaa, mutta Jumala muutti sydämeni, ja me rakastamme teitä”, Shalash kertoi selviytyjille. ”Teemme kaikkemme, jotta se, mitä teille tapahtui, ei toistuisi.”

ICEJ toivottaa kaikille holokaustista selviytyneille onnea ja terveyttä uudelle vuodelle 5784!

Haluatko antaa rakkaudenlahjan holokaustista selviytyneille? Voit tehdä sen tukemalla työtämme holokaustiselviytyjien Haifa-kodissa. Kiitos!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”

27/05/2024

Toivon ääniä ICEJ Suomen osaston 40-vuotisjuhlakonsertti

Toivon ääniä 40 vuotta