ajankohtaista

Suomalaisten ystävien tuella lasten leikkipaikka Tiberiakseen

Gennesaretinjärven rannalla sijaitsevassa Tiberiaan kaupungissa on uusi, hieno lasten leikkipaikka, joka on mahdollistettu ICEJ:n suomalaisten ystävien lahjoituksilla. Viime vuonna avattuun leikkipaikkaan liittyy suomalaisten lahjoittajien lisäksi myös toinen kiinnostava yhteys maahamme.

Leikkipaikka on rakennettu paikallisen Penielin päiväkodin yhteyteen. Päiväkoti on ollut toiminnassa vuodesta 1989 lähtien, ja se palvelee messiaanisten juutalaisten perheiden lapsia, jotka asuvat Tiberiaksessa ja sen lähialueilla. Penielin leikkialueen kunnostaminen oli yksi ICEJ:n Suomen osaston erityisprojekteista viime vuonna.

Uusi leikkialue on otettu riemulla vastaan, koska päiväkodissa ei ollut aikaisemmin viihtyisää ja turvallista ulkoilutilaa lapsille. Leikkialueen kunnostaminen oli monivaiheinen projekti, jonka aikana muun muassa sementoitiin alueen piha ja asennettiin kumisuojamatto sekä uusittiin leikkikalusteet, ulkouima-allas ja aurinkosuojat.   

ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder oli paikalla, kun leikkipaikan uudet tilat vihittiin käyttöön viime vuonna. Yoder kertoo Penielillä olevan suomalaisten lahjoittajien lisäksi myös toinen mielenkiintoinen Suomi-yhteys, joka ulottuu vuosikymmenten taakse:

”Jotkut tämän päiväkodin lapsista ovat viidennen sukupolven jälkeläisiä Kaarlo Syvännölle, joka oli tunnettu suomalainen kristitty, joka muutti Israeliin vuonna 1946 toteuttaakseen suurta kutsuaan auttaa juutalaista kansaa. Syväntö asui perheineen tässä samassa rakennuksessa, missä päiväkoti nykyään sijaitsee.”

ICEJ:n Suomen osasto on tukenut Kaarlo ja Maire Syvännön raamattutyötä jo vuosien ajan. Syväntöjen Raamatun painatus- ja levitystyö alkoi Israelissa vuonna 1956. Nykyään Raamattuja painetaan yli 40 000 kappaletta vuosittain.

“Näky, joka alkoi silloin, jatkuu tänä päivänä. Haluamme kiittää lahjoittajiamme siitä, että olette osa tätä historian jatkumoa”, sanoi pastori Daniel Yahav vihkimisseremoniassa. “Iso kiitos myös kaikilta lapsiltamme, jotka tulevat nauttimaan tästä paikasta.”

Peniel-päiväkodin leikkialueen kunnostaminen oli yksi ICEJ:n Suomen osaston erityisprojekteista vuonna 2021. Kunnostukseen tarvittavat 23 000 euroa saatiin kerättyä reilussa puolessa vuodessa, ja nyt on suuri ilo nähdä tämän työn konkreettiset tulokset ja hyvät hedelmät käytännössä.

Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille ja työmme tukijoille!  

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä