ajankohtaista

Suuri Exoduspäivä: ”Avainhetki käsillä – Tule mukaan osaksi alijan ihmettä!”

”Katso, Minä nostan käteni kansakuntien puoleen, kohotan lippuni kansoja kohti, niin he tuovat sinun poikasi sylissänsä ja kantavat sinun tyttäresi olkapäillään.” (Jes. 49:22)

”Kun puhumme alijasta, voimme puhua alijan ihmeestä. Kyse on jumalallisesta ihmeestä – jostain, mihin ei ole luonnollista selitystä”, sanoi ICEJ:n vanhempi puhemies David Parsons Suuri Exoduspäivä -tapahtumassa viime lauantaina.  

Suuri Exoduspäivä on yksi ICEJ:n työn vuotuisista kohokohdista, ja se järjestettiin edellisvuosien tapaan Lappeenrannan helluntaiseurakunnassa. Tapahtuma keräsi lähes kolmesataa exodus- ja alijatyön ystävää eri puolilta Suomea, ja päivä oli jälleen kerran virkistävä, antoisa ja innostava. 

Pääpuhujana oli ICEJ:n vanhempi puhemies David Parsons, joka oli saapunut paikalle Jerusalemista yhdessä poikansa Yoni Parsonsin kanssa. Muita puhujia olivat Lappeenrannan helluntaiseurakunnan pastori Mika Turunen, Israelin Suomen-kunniakonsuli Fredrik Ekholm sekä ICEJ:n Suomen osaston hallituksen puheenjohtaja John Remes, toiminnanjohtaja Jani Salokangas sekä julistustyöntekijä Tuija Valtanen. Videotervehdyksensä lähettivät Israelin Suomen-suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov ja ICEJ:n alijatyön johtaja Nicole Yoder. Ylistyksessä palvelivat Yoni Parsonsin lisäksi virtuoosimainen sahansoittaja Kari Anttila sekä lappeenrantalainen ylistysmuusikko Matti Villikka tiimeineen.

Uskomaton vuosi

”Tämä on ollut uskomaton vuosi alijan suhteen”, kertoi ICEJ:n alijatyön johtaja Nicole Yoder tervehdyksessään. Heinäkuun loppuun mennessä Israel on vastaanottanut 41 430 uutta paluumuuttajaa, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin edellisvuosina.

Ukrainan juutalaisten paluumuutto on ollut ainutlaatuinen, koska suurin osa tulijoista on ollut naisia, lapsia ja vanhuksia, eikä heillä ole ollut maahan saapuessaan mukanaan juuri mitään. Yoderin mukaan heidän suurimpana haasteenaan on oppia hepreaa sekä löytää asunto ja töitä. Siksi ICEJ auttaa uusia paluumuuttajia hankkimalla kotitaloustavaroita ja muita päivittäistavaroita, sisustamalla asuntoja, tukemalla nuorten sopeutumista ja tarjoamalla täydennyskoulutusta ammattiin valmistuneille.  

”Kun hento oliivipuun taimi siirretään uuteen maaperään, se vaatii hoitoa juurtuakseen ja kasvaakseen”, toiminnanjohtaja Salokangas lisäsi. ”Alija ei pääty siihen, kun laskeudutaan Ben-Gurionin lentokentälle. Siitähän se elämä uudessa kotimaassa vasta alkaa! Siksi ICEJ on mukana alijan kaikissa vaiheissa: lähtövalmisteluista varsinaiseen muuttoon ja kotoutumiseen Israelissa.”   

Haaste suomalaisille

Juutalaisten paluumuutossa on aina ollut haasteita, mutta silti se on jatkunut aina tähän päivään asti. ”Edes korona-aika ei keskeyttänyt alijaa, silloin muuttajia saapui maahan jopa enemmän kuin sitä ennen”, Parsons sanoi.

”Nyt meillä on edessämme eräänlainen avainhetki. Ovi voi olla sulkeutumassa, ja Jumala kutsuu pakanoita tuomaan juutalaiset takaisin kotiin”, jatkoi Parsons esittäen haasteen suomalaisille kristityille:  

”Maailman juutalaisista 46 prosenttia asuu Israelissa. Jos saamme 250 000 juutalaista muuttamaan Israeliin, ylittyy 50 prosentin rajapyykki. Silloin Israelissa asuisi enemmän juutalaisia kuin maan ulkopuolella ensimmäistä kertaa 2 700 vuoteen, sitten Babylonian pakkosiirtolaisuuden ajan!”

”Nyt eletään aikaa, jossa kaikkia tarvitaan. Jumala ei etsi täydellisiä, vaan halukkaita – niitä, jotka ovat halukkaita palvelemaan”, Salokangas jatkoi, ”Kannustan teitä astumaan Jumalan Sanan käytännön elämiseen arjessa. Se avaa uusia näkökulmia Jumalan palvelemisen siunattuun elämään!”

Tule mukaan osaksi alijan ihmettä lahjoittamalla ICEJ:n exodus- ja alijatyöhön!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta