ajankohtaista

Terrori-iskut järkyttävät Jerusalemissa

Tuhoisa terrori-isku Jerusalemissa vaati seitsemän kuolonuhria; palestiinalaisalueilla juhlittiin jakamalla makeisia ja ampumalla ilotulituksia.

Seitsemän kuoli ja kolme haavoittui verisessä terrori-iskussa Neve Yaakovin kaupunginosassa Jerusalemissa perjantai-iltana. Isku tapahtui Ateret Avrahamin synagogan edustalla, kun 21-vuotias itäjerusalemilainen palestiinalaismies avasi tulen kohti ohikulkijoita.

Iskussa menehtyi viisi miestä ja kaksi naista: Eli Mizrachi (48) ja hänen vaimonsa Natalie Mizrachi (45), Rafael Ben-Eliyahu (56), Asher Natan (14), Ilya Sosansky (26), Shaul Chai (68) sekä ukrainalainen Irina Korolyova(59).

Pääministeri Benjamin Netanjahu luonnehti iskua viime vuosien pahimmaksi hyökkäykseksi. Tapahtuman traagisuutta lisää myös, että se tapahtui kansainvälisenä holokaustin muistopäivänä ja sapatin alkaessa.

Terrori-isku sai jatkoa seuraavana aamuna, kun 13-vuotias palestiinalaispoika ampui kahta israelilaista Jerusalemin vanhankaupungin ulkopuolella. Hyökkäyksessä haavoittuivat 59-vuotias isä ja hänen poikansa, jotka ovat edelleen hoidettavana sairaalassa.     

Länsimaat, ml. Suomen ulkoministeriö, tuomitsivat Jerusalemin perjantaisen terrori-iskun laajalti. Gazassa, Jeninissä ja Länsirannan palestiinalaisalueilla iskua sen sijaan juhlistettiin muun muassa ilotulituksin, kiväärin laukauksin ja jakamalla makeisia.

Syvimmät osanottomme Jerusalemin terrori-iskun uhrien omaisille. Rukoilemme iskuissa haavoittuneille pikaista paranemista ja toipumista.      

Lähde: Jerusalem Post 27.-28.1.2023
Kuva: Israelin ulkoministeriö

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä