ajankohtaista

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? Osa 7. Temppeliuhri

ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler puhuu kiehtovassa miniopetussarjassaan sukkotista eli lehtimajanjuhlasta. Seitsemännessä osassa keskitytään temppeliuhreihin ja rukoukseen.  

”Tiesitkö, että saapuessaan lehtimajanjuhlille Jerusalemiin israelilaisten piti tuoda mukanaan määrättyjä uhrilahjoja temppeliin? ” Bühler kysyy. ”Se tarkoitti, että heidän piti tulla ei vain vastaanottamaan, vaan myös antamaan jotain Herralle.”

4. Mooseksen kirjan 29. luvussa on lista kaikista niistä uhreista, joita Herra määräsi israelilaisten tuovan mukanaan Jerusalemin temppeliin.

Kun israelilaiset toivat uhrinsa temppeliin, he kiersivät alttaria ja lauloivat Psalmin 118 sanoin ylistäen Jumalan hyvyyttä ja pyytäen Häneltä pelastusta.

Kiertäessään alttaria he myös rukoilivat henkilökohtaisia läpimurtoja elämäänsä. ”He ymmärsivät, että joidenkin asioiden puolesta ei riittänyt ainoastaan yksi rukous, vaan ne vaativat määrättyä läpimurron tasoa rukoiltaessa”, Bühler sanoo.

”Kun saavut tänä vuonna lehtimajanjuhlille, meillä on siellä rukouskokous jokaikinen päivä. Lisäksi meillä on erityinen rukouspäivä, jolloin rukoilemme aamusta iltaan ja monilla eri kielillä”, Bühler jatkaa.

”Teemme näin, koska palvelemme rukouksiin vastaavaa Jumalaa. Uskomme, että Jumala voi vastata myös sinun läpimurtoa vaativiin rukouksiisi täällä Jerusalemissa!”

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? – opetussarja (osat 1–7) katsottavissa ICEJ:n YouTube-kanavalla.

ICEJ:n lehtimajanjuhla järjestetään 9.16.10.2022 sekä fyysisesti Israelissa että internetin välityksellä. Lue lisää ja ilmoittaudu: feast.icej.org/koti

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”