ajankohtaista

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? Osa 2. Kutsu kansakunnille

Osa 2. Kutsu kansakunnille


ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler puhuu kiehtovassa miniopetussarjassaan sukkotista eli lehtimajanjuhlasta. Toisessa osassa keskitytään lehtimajanjuhlaan ainoana Raamatussa mainittuna juhlana, jolloin Herra kutsui myös pakanakansat Jerusalemiin.

Sakarjan kirjan 14. luvussa sanotaan: ”Mutta kaikkien niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herra Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.”
 
Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö on järjestänyt lehtimajanjuhlan Jerusalemissa jo yli 40 vuoden ajan: ”Joka vuosi tuhannet ja tuhannet pyhiinvaeltajat ovat seuranneet tätä kutsua tulla Jerusalemiin ylistämään Jumalaa täällä suuren Kuninkaan kaupungissa”, kertoo Bühler.
 
Profeetta Sakarja mainitsee lehtimajanjuhlan yhteydessä erikseen yhden kansakunnan, Egyptin. ”Siksi on aika erikoista, että tarkalleen vuosi ennen Israelin koronakriisiä, meillä oli delegaatio Egyptistä, joka osallistui lehtimajanjuhlille ensimmäistä kertaa”, Bühler jatkaa.
 
Raamatussa sanotaan, että jos tulet Jerusalemiin rukoilemaan ja ylistämään Herraa, niin kansallesi luvataan sadetta. ”Haluan kutsua myös sinut ja kansakuntasi delegaation Jerusalemiin juhlimaan lehtimajanjuhlaa. Tiedän, että Jumala tulee siunaamaan kansakuntasi!”  

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? – opetussarja (osat 1–2) katsottavissa ICEJ:n YouTube-kanavalla.

ICEJ:n lehtimajanjuhla järjestetään 9.-16.10.2022 sekä fyysisesti Israelissa että internetin välityksellä. Lue lisää ja ilmoittaudu: feast.icej.org/koti

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä