ajankohtaista

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? Osa 3. ’Sukkah’

Osa 3. Sukkah - Lehtimaja

ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler puhuu kiehtovassa miniopetussarjassaan sukkotista eli lehtimajanjuhlasta. Kolmannessa osassa keskitytään lehtimajanjuhlan aikaan rakennettavien lehtimajojen (hepreaksi sukkah) Raamatulliseen symboliikkaan ja merkitykseen.

Lehtimajoja rakennetaan eri puolilla Israelia, ja ne muistuttavat israelilaisia vaikeasta erämaavaelluksesta heidän lähtiessään Egyptin orjuudesta kohti Luvattua maata. ”Ne ovat hataria majoja, jotka eivät kestäisi myrskyssä eivätkä ne edes pidä vettä”, Bühler kertoo.

Paavali käyttää samaa sanaa, kun hän viittaa ihmiskehoomme ’tabernaakkelina’ eli telttamajana (2. Kor. 5:1): ”Sillä me tiedämme, että vaikka tämä maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty.”

Fyysisessä ruumiissamme olemme usein ahdistetut, koska kehomme on alttiina heikkoudelle, sairauksille, jopa synnille, Bühler jatkaa. Samalla tästä ihmiskehomme hatarasta majasta voi kuitenkin tulla Pyhän Hengen temppeli, asuinsija Jumalan läsnäololle.

”Jos tunnet itsesi uupuneeksi, tai koet, että tarvitset tuoretta Jumalan kosketusta tai että Jumalan pitäisi uudistaa kehoasi, haluan kutsua sinut lehtimajanjuhlille Jerusalemiin”, Bühler rohkaisee.

”Tämä on aika, johon viitaten Jeesus lupasi meille, että elävän veden virrat vapautetaan asumaan meissä.”… ”Se tulee olemaan mahtavaa, kun Jumala täyttää kansansa uudelleen läsnäolollaan.”

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? – opetussarja (osat 1–3) katsottavissa ICEJ:n YouTube-kanavalla.
ICEJ:n lehtimajanjuhla järjestetään 9.-16.10.2022 sekä fyysisesti Israelissa että internetin välityksellä. Lue lisää ja ilmoittaudu: feast.icej.org/koti

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”

27/05/2024

Toivon ääniä ICEJ Suomen osaston 40-vuotisjuhlakonsertti

Toivon ääniä 40 vuotta