ajankohtaista

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? Osa 4. Maailman valo

Osa 4. Maailman valo

ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler puhuu kiehtovassa miniopetussarjassaan sukkotista eli lehtimajanjuhlasta. Neljännessä osassa keskitytään siihen, mitä Raamattu kertoo maailman ja elämän valosta.

”Tiesitkö, että 2 000 vuotta sitten Jerusalemin temppelin tasanteella oli lehtimajanjuhlan aikaan neljä valtavaa kynttelikköä?” Bühler sanoo. Ne valaisivat kirkkaasti paitsi koko temppelialueen, mutta myös Jerusalemin kaupunkia laajemmin.

Johanneksen evankeliumissa (8:12) kerrotaan, kuinka Jeesus vieraili temppelissä lehtimajanjuhlan aikaan ja sanoi: ”Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.”

”Jos tunnet, että olet epätoivoisessa tilanteessa ja että vaellat pimeässä kuoleman laaksossa, silloin tämä sanoma on juuri sinulle”, Bühler jatkaa.

”Haluan kutsua sinut lehtimajanjuhlille Jerusalemiin juhlimaan Jeesusta, Jeshuaa, joka toi Israelin Jumalan valon ja Jumalan Sanan valon kaikille heimoille, kansakunnille ja kieliryhmille maailmassa.”

”Odotan, että näen sinut täällä ja että pääset itse kokemaan sen, kuinka Jeesus voi olla myös sinun elämäsi valkeus.”  

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? – opetussarja (osat 1–4) katsottavissa ICEJ:n YouTube-kanavalla.

ICEJ:n lehtimajanjuhla järjestetään 9.-16.10.2022 sekä fyysisesti Israelissa että internetin välityksellä. Lue lisää ja ilmoittaudu:
feast.icej.org/koti

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?