ajankohtaista

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? Osa 6. Elävän veden virrat

ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler puhuu kiehtovassa miniopetussarjassaan sukkotista eli lehtimajanjuhlasta. Kuudennessa osassa keskitytään lehtimajanjuhlaan liittyvään vedenkaatoseremoniaan ja siihen, mitä Jeesus puhuu elävästä vedestä.

”Tiesitkö, että 2 000 vuotta sitten Siiloan lammikolla Jerusalemissa suoritettiin merkittävä lehtimajanjuhlaan liittyvä seremonia?” Bühler kysyy. Siinä papit tulivat noutamaan kannuillaan vettä lammikosta ja veivät sen ylös Temppelivuorelle, jossa he tyhjensivät veden alttarille ja suorittivat ns. vedenkaatoseremonian Herran edessä.

Jeesus viittasi juuri tähän seremoniaan, kun hän sanoi Johanneksen evankeliumin 7. luvussa: ”Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.”… ”Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään, …, on juokseva elävän veden virrat.”

Jesajan kirjan luvussa 44:3 sanotaan: ”Sillä Minä vuodatan vedet janoavaisten päälle ja virrat kuivan maan päälle. Minä vuodatan Henkeni sinun siemenesi päälle ja siunaukseni sinun vesojesi päälle.”

”Ehkä asut itsekin kuivassa ja janoisessa maassa. Ehkä tunnet olevasi kuiva ja uupunut – kuin kuiva autiomaa, joka tarvitsee Jumalan tuoretta kosketusta”, Bühler sanoo. ”Haluan kutsua sinut lehtimajanjuhlille Jerusalemiin, jossa voit odottaa tuoretta täyttymistä Pyhällä Hengellä. Mikä olisi parempi paikka kokea tämä kuin täällä Jerusalemissa lehtimajanjuhlan aikaan!”

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? – opetussarja (osat 1–6) katsottavissa ICEJ:n YouTube-kanavalla.

ICEJ:n lehtimajanjuhla järjestetään 9.-16.10.2022 sekä fyysisesti Israelissa että internetin välityksellä. Lue lisää ja ilmoittaudu: feast.icej.org/koti

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

20/06/2024

Israelissa odotetaan kesällä suurta alija-aaltoa

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”