ajankohtaista

Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? Osa 8. Oliivipuu

ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler puhuu kiehtovassa miniopetussarjassaan sukkotista eli lehtimajanjuhlasta. Sarjan viimeisessä eli kahdeksannessa osassa keskitytään siihen, mitä Raamattu kertoo villistä ja jalosta oliivipuusta.

”Tiesitkö, että viittaus lehtimajanjuhlaan on ainoa kohta Vanhassa testamentissa, jossa puhutaan samassa yhteydessä sekä villin että jalon oliivipuun oksista? Bühler kysyy.

Profeetta Nehemian kirjassa (8:15) israelilaisia kehotetaan valmistautumaan lehtimajanjuhlaan seuraavasti: ”Menkää vuorille ja tuokaa öljypuun lehviä ja metsäöljypuun lehviä sekä myrtin, palmupuun ja muiden tuuheiden puiden lehviä, ja tehkää lehtimajoja, niin kuin on säädetty.”

”On mahtavaa, että Nehemia määräsi juutalaisia tuomaan nimenomaan kahdenlaisia oliivipuun oksia: villin puun oksia ja jalon puun oksia lehtimajan rakentamiseksi”, Bühler jatkaa. Lehtimajanjuhla vietto Israelissa alkoikin varsinaisesti juuri profeetta Nehemian aikana.

”Nehemian aika heijasti profeetallisesti tulevaa aikaa. Hän näki ennalta Hengessä, että eräänä päivänä Herra tulisi rakentamaan maailmanlaajuisen ’tabernaakkelin’, joka koostuu ihmisistä eri heimoista ja kansoista ja he kaikki ylistävät Häntä yhdessä”, Bühler sanoo.

Jalon oliivipuun oksat edustavat juutalaista kansaa, kun taas pakanakristityistä puhutaan villin oliivipuun oksina, jotka on myöhemmin oksastettu osaksi tätä samaa alkuperäistä oliivipuuta.

”Haluan kutsua sinut mukaan lehtimajanjuhlille. Odotamme jälleen ihmisiä yli sadasta maasta: sekä villin että jalon oliivipuun oksia, jotka tulevat yhteen Jerusalemissa”, Bühler sanoo.  

”Täällä pääset ylistämään yhdessä juutalaisten ja kristittyjen kanssa sekä kuulemaan opetusta niin paikallisilta pastoreilta kuin pastoreilta ympäri maailmaa.”  


Tiesitkö tämän lehtimajanjuhlasta? – opetussarja (osat 1–8) katsottavissa ICEJ:n YouTube-kanavalla.

ICEJ:n lehtimajanjuhla järjestetään 9.-16.10.2022 sekä fyysisesti Israelissa että internetin välityksellä. Lue lisää ja ilmoittaudu:
feast.icej.org/koti

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?