ajankohtaista

Yhdessä eteenpäin

”Yhdessä eteenpäin uskovina ja seurakuntina, Israelia ja toisiamme siunaten ja lohduttaen.”

ICEJ:n Suomen osaston vuotuinen päätapahtuma Yhdessä eteenpäin järjestettiin tänä vuonna Kajaanin helluntaiseurakunnassa 12. marraskuuta. Tapahtumassa saatiin iloita kainuulaisten sydämellisestä vieraanvaraisuudesta, lämpimistä kohtaamisista sekä monista rohkaisun ja toivon sanoista ja sävelistä. Tapahtuma keräsi paikalle lähes 300 osallistujaa, joista suurin osa saapui Kainuusta, Savosta ja Keski-Suomesta, mutta osa myös kauempaa. Ohjelmaa seurattiin myös internetin välityksellä.

Pääpuhujana oli ICEJ:n Iso-Britannian osaston johtaja, pastori David Elms. Seurakunnan tervetulosanat lausui pastori Jouni Juntunen ja videotervehdyksen tilaisuuteen toi Israelin Suomen-suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov. Muita puhujia olivat ICEJ:n Suomen osaston puheenjohtaja John Remes ja toiminnanjohtaja Jani Salokangas. Juhlatunnelmaa loivat viulisti Serguei Popovin koskettavat juutalaiset sävelmät sekä Linda Laukkosen ja Johannes Waljuksen johtama ylistys.

Elämämme hauras maja

Päivän aikana toiminnanjohtaja Salokangas kertoi tuoreita kuulumisia ICEJ:n työstä ja lokakuisilta lehtimajanjuhlilta Israelista.

Sukkot-juhlan aikaan israelilaiset rakentavat pihoilleen lehtimajoja, joissa heidät on määrätty asumaan juhlaviikon ajan. Majat muistuttavat israelilaisten erämaavaelluksesta ja siitä, kuinka Jumala piti heistä huolta. Aiheeseen liittyen myös Kajaanin seurakuntasalista löytyi upea lehtimaja, jonka Marja ja Timo Juusola olivat rakentaneet sinne Yhdessä eteenpäin -tapahtuman ajaksi.

”Lehtimajanjuhla puhuu myös Jeesuksesta. Oma elämämme on kuin hauras lehtimaja, mutta kun Jeesus tulee asumaan majaamme, niin silloin se pysyy pystyssä. Kukaan ei pärjää eikä elä tätä elämää yksin. Jokainen meistä tarvitsee Jeesusta”, Salokangas sanoi.

”Yhdessä eteenpäin, näin mekin jatkamme. Yhdessä eteenpäin uskovina ja yhdessä eteenpäin seurakuntina, Israelia ja toisiamme siunaten ja lohduttaen.”

Etsikää Jumalan ilmestymistä
”Milloin viimeksi olet kokenut Jumalan ilmestymisen?” kysyi John Remes. ”Helpointa on lukea Jumalan Sanaa, koska siinä Herra ilmestyy ja puhuu aina tavalla tai toisella. Mutta lisäksi tarvitsemme sellaista Jumalan kohtaamista, joka muuttaa jotakin elämässä.”

Voimme lukea Raamatusta, kuinka Jumala ilmestyi uskomme kantaisille Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille. Samoin mekin tarvitsemme Jumalan tuoretta ilmestymistä sekä uudistusta ja parannuksen tekoa omassa elämässämme, Remes muistutti. ”Etsikää Jumalaa ja Jumalan ilmestymistä, koska ne, jotka Herraa etsivät, saavat uuden voiman.”

Ylösnousemuksen voima
”Tällä hetkellä monissa maissa on poliittista ja taloudellista sekasortoa sekä monenlaista epävarmuutta”, sanoi David Elms, joka on palvellut seurakuntapastorina Englannissa lähes 50 vuotta. Epävarmuutta hän on kohdannut paitsi kotimaassaan myös omassa elämässään sairastuttuaan vakavasti kuusi vuotta sitten.

Elms keskittyi opetuksessaan ylösnousemusvoimaan. ”Haluan puhua ei vain Jeesuksen ylösnousemuksesta, vaan myös kaikkien uskovien ylösnousemuksesta. Jeesus oli sen ensihedelmä, mutta te olette sen loppusato.”

”Usein hengellinen toiminta keskittyy tähän aikaan. Unohdetaan, että on olemassa ylösnousemusvoima, elävän Jumalan Henki, joka herätti Jeesuksen kuolleista ja joka herättää myös uskovat. Jos näin ei olisi, niin uskomme olisi turha.”

Tähän sisältyy myös lupaus ihanasta tulevaisuudesta kauniissa maassa, jossa kaikki syntyy uudelleen. Tuhatvuotisessa valtakunnassa uskovat hallitsevat yhdessä Herran kanssa, luomakunta asetetaan ennalleen ja Jumalan kunnia ja kirkkaus vallitsevat. Sotia, sairautta tai raihnaisuutta ei enää ole. Jumala pyyhkii pois kyyneleet ja vaeltaa kansansa keskuudessa.

”Uskotteko siihen? Odotatteko sitä päivää?” Elms kysyi. ”Kohtalosi ei ole tulla vanhaksi ja sairaaksi. Päämäärämme ei ole hauta, vaan taivas!”

Susanna Rajala
ICEJ:n Suomen osaston viestintäkoordinaattori

Linda Laukkonen tiimeineen johti kuulijat koskettavaan ylistykseen. (Kuva: Tuija Valtanen)
Juhlatunnelmaa loi Serguei Popovin kauniit juutalaiset sävelmät. (Kuva: Tuija Valtanen)
Tapahtuman pääpuhujana oli ICEJ:n Iso-Britannian osaston johtaja David Elms. (Kuva: Sarita Hokkanen)
Toiminnanjohtaja Salokangas luovutti Kajaanin helluntaiseurakunnan pastori Jouni Juntuselle upean Israel-aiheisen taulun. (Kuva: Tuija Valtanen)

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä