ajankohtaista

Vieraskynä: Nasaret – Kristus kaduillamme

Joulun lähestyessä eri puolilla maailmaa ihmiset ovat kiireisiä valmistaessaan kotiaan, suunnitellessaan lomia ja miettiessään ruokalistaa perheen jouluaterialle. Täällä Nasaretissa näin ei ole; useat perheet ovat taloudellisesti ahdingossa, eikä heillä ole varaa kunnolliseen jouluateriaan, saati lasten joululahjoihin.

Kuvittele, että joutuisit olemaan tuntemattomien ihmisten ystävällisyyden ja anteliaisuuden varassa saadaksesi lapsesi hymyilemään tänä iloisena juhla-aikana. Tänä jouluna me haluamme olla vastauksena nasaretilaisten vanhempien rukouksiin ja tuoda hymyn heidän lastensa huulille.

Jouluaattona osallistumme perinteiseen jouluparaatiin Nasaretin keskustan halki. Se on osa laajempaa kristittyjen festivaalia, jolloin kaupungissa järjestetään monia myyjäisiä, tapahtumia ja juhlia. Paraatiin osallistumalla eri järjestöt ja seurakunnat osoittavat rakkauttaan Jeesusta ja Nasaretin asukkaita kohtaan.

Paraati on seurakunnallemme oivallinen tilaisuus kertoa evankeliumia ja sanomaa Jeesuksesta. Koska joulu ja hanukka ajoittuvat tänä vuonna samoille päiville, Nasaretissa vierailee tuhansia arabeja ja juutalaisia. Samalla he saavat mahdollisuuden kuulla evankeliumin sanoman ja tiedon, että Jeesus syntyi maailmaan vapauttaakseen vangitut. Haluamme kaikkien Nasaretissa käyvien kuulevan, että juhlamme aihe ja perusta on Jeesus.

Paraatia varten koristelemme ison rekka-auton joulukoristeilla ja enkeleillä. Lastaamme mukaan yli 3 000 joululahjaa lapsille. Lahjapaketeissa on suklaarasia, lelu ja magneetti, jossa lukee Jeesus on juhlan syy. Se on konkreettinen muistutus lapsille siitä, että Jeesus rakastaa heitä ja tuli maan päälle antaakseen yltäkylläisen elämän.

Emme anna lahjoja saadaksemme vastalahjoja. Teemme sen, koska Jumala vaikuttaa meissä halun antaa. Voiko mikään kertoa joulun sanomasta paremmin kuin anteliaisuus, ystävällisyys ja hyvä tahto heikommassa asemassa olevia kohtaan?

Kiitos ICEJ:n Suomen osastolle anteliaisuudestanne, kun iloisella sydämellä haluatte siunata Nasaretin asukkaita. Te suomalaiset olette todellinen siunaus tälle Raamatun tapahtumiin liittyvälle kaupungille ja sen asukkaille. Kiitos, että olette järjestäneet joulukonsertin Pyhän maan arabien tukemiseksi ja siunaamiseksi!

Saleem Shalash

Home of Jesus the King Church -seurakunnan pastori
Nasaret

Kirjoitus on julkaistu alunperin Sana Jerusalemista -lehdessä (06/22, 13.12.2022).  

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”